Anlægsgartner

anlaegsgartner-slider001
anlaegsgartner-slider002
anlaegsgartner-slider003
previous arrow
next arrow

Faskine og andre typer LAR-anlæg – vi dækker hele Fyn, Tåsinge og Langeland

LAR står for lokal afledning af regnvand. Et LAR-anlæg kan være en nødvendig konstellation for at undgå overbebyrdelse af ens kloaksystem i perioder med meget regnvand. Ligeledes er det i nogle boligområder ganske enkelt påkrævet, at man har en faskine eller en anden form for LAR-system i sin have. Det skyldes som regel, at kloakken i forvejen er udsat i det pågældende område.

Her hos Torneløkke Anlægsgartner og Servicefirma ApS kan vi være behjælpelige med diverse former for LAR-anlæg.

Har du brug for hjælp til f.eks. etablering af en effektiv og holdbar faskine, er vi de helt rette til at varetage opgaven.

Vi har mange års erfaring med denne type opgaver, og derfor kan du naturligvis også forvente et solidt og holdbart resultat, når du vælger os.

Faskine: Hvad er en regnvandsfaskine egentlig?

Først og fremmest skal vi lige have besvaret spørgsmålet: ”Hvad er en faskine?”

En faskine er så at sige en slags hulrum i jorden som fungerer som et midlertidigt regnvandsdepot. Regnvandet samler sig altså i kassen eller depotet i haven, og herfra siver det langsomt ned i jorden.

Det er medvirkende til, at kloaksystemet ikke bliver overbelastet i forbindelse med kraftig regn eller skybrud (som ellers vil kunne forårsage oversvømning).

Det er derfor bestemt værd at overveje at få anlagt en faskine, hvis du bor i et område, hvor kloakken indimellem er presset. Vi har de senere år set eksempler på oversvømmelser i flere af de større byer i Danmark herunder bl.a. København og Odense. Det sker typisk fordi kloakkerne ikke kan følge med den store mængde regnvand der falder indenfor kort tid.

Vi kan hjælpe med projektering samt dimensionering af faskinen således, at du kan være sikker på, det bliver gjort helt rigtigt. Vi har mange års erfaring som autoriseret kloakmester og er eksperter i LAR-Anlæg. Vi kan derfor også klare etableringen af en faskine, så du får sikret en korrekt, professionel og effektiv afledning af regnvandet.

LAR-løsninger: Lokal Afledning af Regnvand på Fyn og Langeland

Lokal Afledning af Regnvand kan ses som en form for supplement til kloakeringen. Regnvandsafledning findes i mange forskellige udgaver, og med diverse former for LAR-løsninger er der ovenikøbet mulighed for genbrug af regnvand, hvilket er både miljøvenligt og fornuftigt rent økonomisk.

Regnvand kan genbruges til mange forskellige ting. Den mest almindelige er naturligvis til oplagring i depoter som kan benyttes til vanding af græsplænen, urtehaven samt bilvask .

På den måde kan der være mange penge at spare på ikke, at benytte vand fra hanen til dette, og desuden er det også væsentligt bedre for miljøet.

Vi kan også tilbyde at opsætte et system, som gør det muligt at genbruge regnvand til at skylle ud i toilettet, tøjvask og lign.

Der bruges typisk mellem 4-8 liter vand pr. gang man skyller ud. Det bliver altså typisk til mange tusinder liter drikkeklart vand der bogstaveligt talt skylles direkte ud i toilettet. Regnvand er med andre ord en gratis ressource som kan tænkes ind mange steder.

Kontakt os om LAR-anlæg og faskiner til regnvand i Odense og resten af Fyn og Langeland

Er du interesseret i at få etableret en LAR-løsning derhjemme eller i sommerhuset? Så kontakt os for at høre mere om dine muligheder. Vi skræddersyr naturligvis altid løsningen til dig, så den kommer til at passe helt perfekt til dine ønsker og til behovet for lokal afledning af regnvand i netop dit område. Du kan kontakte os på vores mail eller på telefonnummeret 62 54 18 11.

Havearkitekt
Brolægning
Rullegræs
LAR anlæg
>

Få et møde med os...helt gratis!
62 54 18 11
Vi vil også gerne kontakte dig